»   Home / Historiek

Historiek

Op dit moment tasten we een beetje in het duister over het verleden van de Bornemse zwemclub. Wie waren de oprichters? Wie volgde later hun spoor?

Zodra we het antwoord op die vragen hebben gevonden zal het allemaal op deze pagina te lezen zijn. Wat we echter wél weten is dat de Bornemse zwemclub al meer dan20 jaar bestaat.

We wilden dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom bliezen we de club nieuw leven in. Intussen vragen we de bezoeker van deze site nog wat begrip voor het ontbreken van deze informatie.

Wie informatie heeft over de geschiedenis mag het ons laten weten.

Het huidige BZC

Eind 2006 werd er nieuw leven in de club geblazen door de huidige voorzitter, het bestuur werd uitgebreid tot een recreatieve club met een open bestuur, lesgevers en medewerkers.

De thuishaven van de club is het prachtig mooie Bornemse bad met glijbaan, peuterbad, twee instructiebaden, een draaikolkbad,enz… gelegen in het mooie natuurlijke en pittoreske Breevendomein, met zijn prachtige sporthallen, vele voetbalvelden, atletiekterreinen, minigolf, speeltuin enz…Dit alles op slechts een steenworp van Bornem, het cultureel centrum en het golfterrein.